Blogértesítő

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen blogbejegyzésről sem, szívesen küldünk neked rövid emlékeztető üzeneteket.

Friss topikok

A Google elfoglalta Los Angelest

2009.11.04. 13:14 bbul

Los Angeles városa nemrégiben elhatározta, hogy a lecseréli a komplett levelezőrendszerét. Mivel Los Angeles az ország második legnépesebb városa, így nem volt csekély a tét. A tetemes, mintegy 7 millió dolláros összeg mellett presztizskérdéssé vált a győzelem, hiszen egy ilyen jelentős döntés további városokat is arra indíthat, hogy kövessék a példát, ami ütős referenciává válik a győztes számára.

A végső döntés előtt két rivális maradt talpon, a Microsoft és a Google. Mindkét cég lobbistái ellepték a városházát és legfelsőbb vezetőik: Steve Ballmer és Eric Schmidt is ott sündörögtek a város informatikai döntéshozói körül. Ahogy az lenni szokott, a két rivális egymás ajánlatait támadta. A Google természetesen a költségcsökkentésre apellált, hiszen ők csak havidíjat számláznak, az ő megoldásuk nem jár hatalmas beruházással. A Microsoft a Google biztonsági oldalát támadta, mondván nem szerencsés egy város levelezését és dokumentumait webes megoldással tárolni. A Google azonban sikeresen kivédte ezt a támadást, bejelentette ugyanis, hogy létrehoz egy csak közintézmények részére elérhető hálózatot, biztosítva ezzel, hogy az adatok fizikailag is elkülönüljenek a Google többi állományától.

Ez az érv hatott, a város tanácsnokai ugyanis közel egy évnyi huzavona után 12:0 arányban a Google mellett voksoltak, biztosítva ezzel, hogy a város 30.000 közalkalmazottja Gmail-en át bonyolíthassa a levelezését és a Google Apps segítségével online tárolhassa a dokumentumaikat is. A tervek szerint a teljes átállás 2010 júniusában valósul meg.

A küzdelem eldőlt tehát, melyben többről volt szó, mint két óriás párharcáról: itt a hagyományos kliensoldali megoldások harcoltak a webes szolgáltatások ellen, és utóbbiak kerekedtek felül. Várhatóan Amerika kisebb városai is követni fogják a metropolisz példáját.

Ha Önnek még  fenntartásai vannak a Gmail-lel szemben, és még mindíg ragaszkodik a hagyományos levelezéshez, talán ideje feltenni a kérdést: "Ha Los Angelesnek jó a Gmail, akkor lehet, hogy az én cégemnél is jól működne?"

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

1 komment · 1 trackback

Címkék: microsoft google it gmail email számítástechnika webmail

A bejegyzés trackback címe:

https://gerillainformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr111498219

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Google elfoglalta Los Angelest - Gerillainformatika - IT ésszel vagy pénzzel? 2009.11.04. 13:30:44

Los Angeles városa nemrégiben elhatározta, hogy a lecseréli a komplett levelezőrendszerét. Mivel Los Angeles az ország második legnépesebb városa, így nem volt csekély a tét. A tetemes, mintegy 7 millió dolláros összeg mellett presztizskérdéssé vált a győ…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyaligátor · http://autostat.hu/technikai-szotar 2009.11.06. 14:48:32

LA az USA-ban nagyobb jelentőségű, mint mondjuk NY. Ez van, az ott az igazi központ, az egész nyugati part ott összpontosul. Így a győzelem több, mint presztízs, meg aztán az egész számítástechnika fellegvára, a Szilícium völgy is arra leledzik...