Blogértesítő

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen blogbejegyzésről sem, szívesen küldünk neked rövid emlékeztető üzeneteket.

Friss topikok

BKV - a húszmilliós fénymásoló teszt igaz története

2009.09.24. 14:20 bbul

Már a BKV-ra sem lehet számítani: tegnap egyetlen új botrány sem került napvilágra. Megvártam este a 10 órás híreket is, de semmi. Elvonási tüneteimtől vezérelve elővettem hát a kedvenc BKV sztorimat, a 20 millióért elvégzett fénymásoló ellenőrzések történetét.

2007-ben ennyit fizetett ki ugyanis a BKV az Optimismo Kft-nek azért, hogy megmondja a tutit, vagyis hogy melyik gépet kell lecserélni és melyiket nem. A hab a tortán, hogy az Optimismo Kft. köddé vált, persze párszázmilliós adótartozást hátrahagyva: A Cégbíróság a rendelkezésére álló adatok alapján megállapítja, hogy az Optimismo Kft. székhelyén, telephelyén, fióktelepén nem található, és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye is ismeretlen, illetve a társaság képviseletére jogosult lakóhelye ismeretlennek minősül, mivel a lakóhelye külföldön van, és nincs a Cégjegyzékbe bejegyzett kézbesítési megbízottja” - ezt olvasva a honpolgár egyet sóhajt, és azt mondja: "ez is csak nálunk történhet meg", de ez nem igaz.

Arcpirító csalások mindenhol vannak, csak máshol ezeket büntetik is. Kínában például évente több ezer embert végeznek ki korrupciós vádak miatt, majd szerveiket értékesítik a feketepiacon, fenntartva ezzel a törvénytelen biznisz egészséges körforgását. A kínai Társadalomtudományi Akadémia Jogi Intézetének igazgatója szerint nagy eredmény lenne, ha a kivett szervért kifizetett pénzt legalább a kivégzett személy családja kapná meg. Kis hazánkban mi annak is örülnénk, ha az elmutyizott milliárdokból a mi családjaink látnának viszont pár forintot. 

De számoljunk egy kicsit. Mondjuk, hogy a BKV-nál van 500 db fénymásoló. Húszmillióval osztva rögtön kiderül, hogy egy gép tesztje 40.000 Forintot kóstált. Nálunk a cégben a fénymásolók tesztje az alábbi - igen szigorú - munkahelyi rendelkezések szerint történik:

  • irat behelyezése a gépbe
  • "copy" gomb lenyomása
  • kijövő másolat elvétele
  • másolat megtekintése

A folyamat innentől kétfelé ágazva bonyolódik tovább:

A: a másolat jól olvasható,
B: a másolat nem olvasható

"A" esetben további teendőnk nemigen van, míg a "B" variáció esetében jelenteni kell az esetet felettesünknek: " Főnök, besz.... a fénymásoló!"
Innentől ő veszi át az ügyet.

Szabályzatunk szerint az ellenőrzési teszt 10 másodperc alatt elvégezhető, tételezzük fel, hogy ennyi idő elegendő volt az Optimismo Kft. magasan képzett szakembereinek is a fénymásolók ellenőrzésére. A 10 másodpercért kapott 40.000 Forint tehát 1.440.000 forintos órabért jelent. Szeretnék én is ezért a díjazásért a BKV-nél tesztelő projekteket végezni. Képzettségem szerint a fénymásolók ellenőrzésén túl, vállalom a telefonok  (csörög vagy nem csörög), a tollak (fog vagy nem fog) és a monitorok (van kép vagy nincs kép) tesztelését is. Aki be tud juttatni, szóljon.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2 komment

Címkék: közélet bkv botrány korrupció informatika

A bejegyzés trackback címe:

https://gerillainformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr571390331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikamama 2009.09.25. 09:47:48

-Vállalaom:- van e elegendő fénymásolópapir - festékpatron, - kávé a szekrényekben, a radiátorok télen melegek-e vagy sem, ki büfögött aznap és ha nem, miért nem? aláirtak e újabb pofátlanul nagyösszegü végkielégitéseket...
mindezt napi 6 órában csak 15 ezerért vállalom.

lordart 2009.09.26. 07:50:55

A B(udapesti) K(ielégítő) V(állalatnál) bármire kaphat megbízást az, aki közel áll a vezetőség holdudvarához. Továbbra is állítom, hogy még messzemenően nem derült ki minden visszaélés. Még fény derülhet az említettnél érdekesebb megbízásokra is. Például olyanokra, hogy százszor annyiért, amennyiért ki lehetne festeni egy irodát, felmérik, hogy ki kell-e festeni...
Azon gondolkodtam, hogy a fénymásolók ellenőrzésére költött pénzből minden második fénymásolót ki lehetett volna cserélni...